Lykke´s madopskrifter

Lykkes mad

Lykke´s Koteletter i fad

Antal: 4

Ingredienser

4-5 Fadkoteletter
250g Champingnon i skiver
150g Coktailpølser
2dåser flåede tomater (finthakket)
150g bacontern
1 flaske maizena madfløde ex. 7%
oregano, paprika, salt og peber
150g frosne ærter

tilbehør 400g fuldkornsris, koges efter anvisning på posen

Beskrivelse

Koteletterne brunes og kommes i et fad, drysses med lidt peber
Bacon og pølser brunes i gryde, og tages op på en tallerken
Champingnon brunes, og bacon og pølser kommes tilbage i gryden
De hakkede flåede tomater og ærter kommes i, og det hele koges lidt, der smages til med oregano, paprika, salt og peber.
Madfløden tilsættes og “sovsen” koges op
Sovsen hældes over koteletterne, og fadet pakkes grundgit ind i folie, for at mindske fordampningen. Fadet sættes i ovnen ved 200grader i ca. 5 kvarter, så koteletterne er godt møre.

Spis ris til!!

 

Æggekage

Antal: 4
Ingredienser

6æg
1dl fløde
1 fintsnittet løg
50g champingnon
2 tomater
salt, peber
1 spsk mel

tilbehør:
1/2 agurk
purløg
revet gulerod (1 gulerod)
lidt appelsinsaft
rosiner
rugbrød

Beskrivelse

æg piskes med fløde og mel, salt og peber
på en pande svitses løg, champingnon og tomater
æggemassen hældes over. når æggekagen er brunet på undersiden vendes den ved at lægge et låg over panden, vende panden på hovedet imens man holder i låget. så fjernes panden og æggekagen liggger nu på låget med bagsiden op, langsomt skal æggekagen glide ned på panden, med den ubagte side ned mod panden. skru ned for varmen, så den ikke bliver for mørk for hurtigt.. det tager nogle minutter at få den gennembagt.
den serveres med stave af agurker, revet gulerod vendt i appelsinsaft og med rosiner.
Før serveringen drysset friskklippet purløg over, der serveres også rugbrød til
velbekommen!

 

Lykke´s Vintersuppe:

Antal: 4

Ingredienser

2 løg
1/4 knoldselleri
1 porre
1/2 blomkålshoved
4 store kartofler
ca. 1 ltr boullion (bare fra terning)
1/4ltr madlavningsfløde (valgfri ex 7%)
20g smør
salt peber og timrian efter smag

Tilbehør: Et groft flute

Beskrivelse

Løg, selleri, blomkål snittes og kommes i en gryde med en klat margarine
svitses let.. Boullion og en kvist timrian tilsættes. der tilsættes salt og kartofler i tern kommes i.
suppen koges til grøntsagerne er møre ca. 18min
imens skæres porren i små skiver og koges møre.
Når suppen er kogt, blendes den med fløde og ca. 20g smør til afrunding af smagen(kan udelades)
til sidst før serveringen kommes de kogte porrestykker i .
Tilbehør kunne være et godt groft flute
Velbekomme!

 

Lykke´s WOK m. marineret kylling

Antal: 4

Ingredienser

300g fuldkornsspagetti
300g kyllingefilet
1/2 dl soya
2 spsk honning
2 fed hvidløg
1 stort løg
1 bdt. brocolli
2 fintsnittet gulerod
150g champingnon

Beskrivelse

Kyllingefiletterne skæres i strimler, kommes i marinaden bestående af kinesisk soya, honning og hvidløg.. Kommes i en pose i køleskab min 1 time

Imens gøres grøntsager klar.
løg snittes fint og brunes let, med snittede champingnon
brocolli deles i fine buketter og blancheres  i let saltet vand
gulerødder skrælles og snittes fint i strimler og blancheres

Spagetti koges i letsaltet vand, efter anvisningen på posen

Når kyllingekøddet er marineret, tages kødet op af posen (gem væden lidt)
Kødet brunes i gryde/pande, og løg/champingnonblanding tilsættes. Når det er blandet godt tilsættes de blancherede gulerødder og brocolli.
Væden tilsættes, så retten ikke koges tør….
Den kogte spagetti tilsættes og retten gennemvarmes og smages til med soya, salt og peber.
serveres evt. med klatbrød (opskrift længere nede på siden)

 

Lykke´s favorit 🙂 BANKEKØD AF YDERLÅR

Antal: 4

Ingredienser

Ingredienser:

400g yderlår i skiver (okse eller kalv)
8-10 hele peberkorn
2-3 laurbærblade
2 store løg i skiver
mel og slat til panering af kødet
ca. ½l vand tilsættes
jævnes med madlavningsfløde tilsat ekstra mel

Tilbehør:

Kartoffelmos og ærter

Beskrivelse

Yderlår skæres i tynde skiver af ca. 1 cm tykkelse, og vendes i mel/salt blandingen.
kødstykkerne svitses i gryden og der tilsættes peberkorn, laurbærblade, løg og vand.
Det hele koger ca. 1½time, eller til kødet er mørt.
retten fjernes laurbærblade og peberkorn og jævnes. Der serveres kartoffelmos og evt. ærter til retten

 

GROV OG GO` TOMATTÆRTE

Antal: 4

Ingredienser

INGREDIENSER:

 

BUNDEN:
60g grahamsmel
120g hvedemel
½ tsk salt
100g margarine
2 spsk vand

FYLDET:
3 løg svitses
4 tomater i skiver, svitses med løgene

i en skål blandes:
2 æg
200g hytteost
frisk basilikum
½ tsk salt og lidt peber
100g reven ost

Beskrivelse

BUNDEN:
Alle ingredienser blandes i en skål, og kommes i en tærteform, bages 15 minutter ved 200grader før fyldet kommes på.

FYLDET:
På en pande svitses løg og tomater lidt i lidt olie eller smør, og lægges på bunden i tærteformen

Æg, hytteost,basilikum, salt, peber og ost blandes i en skål, og hældes over fyldet i tærteformen

bages ca. 35 minutter ved 200grader

Antal: 4

Ingredienser
  1. 1/8 hvidkålshoved
    5 mellemstore gulerødder
    1/2 pose valnøddekerner (50g)
    rosiner (50g)
    1/4 melon
    saft fra 2 appelsiner

LÆKKER RÅKOST

Beskrivelse

Hvidkål snittes fint, gulerødder skrælles og rives, melon skæres i små firkanter
det hele kommes i en skål og blandes, og lige før serveringen hældes friskpressert appelsinsaft over

 

Lykke´s SVINEKØD I KARRY MED HVIDLØG/ÆBLE

Antal: 4

Ingredienser

INGREDIENSER:
400g svinekød i tern
2 løg i strimler
2 æbler i små stykker
margarine
salt
karry
1 fed hvidløg
vand
(mel og mælk til jævning)

TILBEHØR
Ris, peanuts, ristet kokos, ananas i små tern, rosiner

Beskrivelse

løg svitses i margarine med karry og hvidløg
kød kommes i og svitses lidt
æbler, (lidt salt) og vand tilsættes
retten koges 1-1½ time og retten smages til med salt og peber og jævnes
serveres med ris
Når den serverres på tallerknen lægges ris først, så kommes karryretten, og til sidst drysses felter ovenpå med peanuts, kokos, rosiner og ananas

Drys kan undlades og der kan serveres en lækker råkost til, se opskrift ovenfor

TOMATSALAT

Antal: 4

Ingredienser

INGREDIENSER:

4 store Tomater
10 sorte oliven i skiver
100g feta i krydderolie
1 lille revet rødløg

DRESSING:
4 spsk olivenolie
2 spsk balsamicoeddike
2 spsk sukker

 

 

Beskrivelse

Tomater skæres i skiver
løg rives fint
feta og oliven skæres i mindre stykker
kommes i et fad

Dressing blandes og hældes over

Lykke´s BØNNESALAT

Antal: 4

Ingredienser

300g extra fine grønne bønner (blanceret og kolde)
50g ristede pinjekerner
½ bøtte med feta i tern
3 spsk soltørrede tomater i olie
1 finthakket salatløg/rødløg
balsamicoeddike og lidt sukker, salt og peber

 

 

Lykke´s HONNINGMARINEREDE ANDEBRYSTER

Beskrivelse

2 dele olie blandes med 1 del sukker og en del balsamico, og smages til med salt og peber.
bønner, feta, pinjekerner, soltørrede tomater og løg blandes i fad eller skål, og olie/eddikeblandingen kommes over.

Antal: 4

Ingredienser

Ingredienser:

2 andebryster

følgende gives et hurtig opkog:
2 fed hvidløg
2 spsk soya
4 spsk honning

 

Beskrivelse

marinaden hældes over andebrysterne i en frysepose, så er de nemmere at vende rundt i marinaden, lad stå på køl minimum 2 timer før stegning.

Andebrysterne steges forsigtig på pande eller grill, serveres med tomatsalat, bønnesalat og hasselbagte kartofler. Opskrifter også på disse sider
Hvis man er til sovs, så tag resten af marinaden og kog op med lidt rødvin og jævn med piskefløde

 

KOKOSMAKRONER

Ingredienser


BEMÆRK BRUG PASTURISEREDE ÆG!!!!

6 hele æg
1 dl sukker
200g kokosmel

Beskrivelse

alle ingredienser blandes i en skål, toppene formes lettest med fingerene, ellers to spiseskeer
bages ca. 10 minutter ved 200grader, eller til toppen er let gylden

 

Lykke´s Chokolade trøffelkage

Antal: 8

Ingredienser

Ingredienser: Lagkagebunde
1 l piskefløde
400g min.50% mørk chokolade
ca.4 cl Cherry herring
PYNT: Chokoladespåner
Flormelis

Beskrivelse

Bring fløden i kog og kon chokoladen deri, kog blandingen under konstant omrøring, indtil chokoladen er smeltet.
Hæld chokolademassen i en skål, og stil den i koldt vandbad til afkøling. Stil den derefter i køleskabet over natten.
Tag den ud ca. 10-15 minutter før du skal bruge den.
Efter den er temperetet og er til at røre i , piskes den til den er let og luftig.
Nu skal lagkagen lægges sammen.
Før du kommer chokoladecremen på bundende fugtes de med lidt cherry herring.
Resten af chokoladecremen kommes over lagkagen, der drysses med flormelis og chokoladespåner.

Hvis man er til orangesmag, kan der smøres lidt appelsinmarmelade på bundende under cremen, eller kom lidt appelsinsaft i cremen.

 

Lykke´s Grundlovskage

Antal: 10

Ingredienser

BUNDEN:
225g smør
125g sukker
3 æg
1 1/2 tsk bagepulver
2 tsk vanilie
250g mel
3/4 dl mælk

FYLD:
500g friske Jordbær

1/2 dl ribsgele
2 blade husblas

1/4 piskefløde

Beskrivelse

Alle ingredienser til bunden røres sammen i en skål og kommes i en form på ca. 25x30cm
den bages ved ca. 200grader i ca. 20-25minutter, stik evt. i den med en gaflen, når dejen slipper gaflen, er den bagt.

Når kagen er afkølet lægges de overskårne jordbær ovenpå bunden og der pyntes med ribsgele oprørt med lidt vand tilsat husblas.
Til sidst pyntes som et dannebrogsflag med flødeskum.

GOD FORNØJELSE!!

 

OSSO BUKO MILANESE

Antal: 4-6

Ingredienser

6 skiver kalveskank
3-4 spsk mel
salt og peber
smør/olie margarine til stegning
2-3 løg i tern
4 gulerødder i tern
3 dl hvidvin
3 ds flåede tomater
1/2 selleri i tern
evt. noget kalvefond
2 kviste timian
2 laurbærblade

PYNT:
1 bdt frisk persille (hakkes og drysses over)

TILBEHØR:
1 1/2 kg kartofler skrælles og koges, moses med en dl mælk og evt. med lidt smør

Beskrivelse

Du starter med at brune dit kød og når det er brunet, kommes løg, selleri, gulerødder og tomater i , der drysses med salt og peber og hvidvinen kommes på.
Laurbærblade og timiankviste kommes i og der tilsættes evt. noget ekstra vand så kødet er dækket.
Rettten skal nu simre til kødet er mørt, typisk omkring 2 timer, måske mere afhængig af hvor velhængt kødet er.
Retten jævnes med mel rystet med vand, og den smages til med salt og peber
Der drysses persille over, og retten serveres med kartoffelmos.

GOD APPETIT!!

 

Lykke´s ESTRAGONMARINERET SVINEMØRBRAD

Antal: 4

Ingredienser

 

1 svinemørbrad i skiver
taffelsennep
estragon
500g champingnon
4dl piskefløde/madlavningsfløde

Tilbehør:
ris

Beskrivelse

Du skærer svinemørbraden i stykker og pensler stykkerne med sennep og vender dem i estragon
Stykkerne brunes på en pande og tages af.
Du svitser champingnon på panden og tilsætter fløden, mørbradstykkerne kommes tilbage på panden, og lad det hele simre imens du koger risene.

VELBEKOMME

 

Lykke´s KLATBRØD

Antal: 6

Ingredienser

25g Gær
3 dl vand
1 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk oregano
400g mel (præsist)

Beskrivelse

gæren udrøres i vandet, de andre ingredienser blandes sammen og kommes i , dejen sakl være fedtet, kom ikke mere mel i!!!!

Dejen skal hæve et lunt sted 2-3timer.

dejen HÆLDES!!! ud på en bageplade og efterhæver 20 minutter

kan evt drysses med oregano

bages ved 250 grader i 20-25 minutter

 

Tunmousse (FEDTFATTIG) 

Antal: 6

Ingredienser

3 ds tun
7-9 blade husblas
1/2 dl cremefraice eller 2%græsk yougurt
dild frisk, hakkes
salt og peber
citronsaft (efter smag)

Beskrivelse

Der serveres klatbrød til (Se ovenstående opskrift)

husblas smeltes over vandbad imens du findeler tun og blander det med cremefraice, salt, peber, citron og dild.
Lidt af tunblandingen røres med den smeltede husblas først inden den kommes i hele blandingen. Hvis du gør det med at blande lidt i husblassen først, klumper den ikke så let.

VELBEKOMME!!
Kan evt. pyntes med rejer, dildkviste og citron

 

Hjemmelavet TUN-salat (Fedtfattig)

2 ds TUN

1 lille bæger hytteost

1 avokado i små stykker

½ ds majs

½ bundt finthakket dild

2 syltede drueagurker i små stykker

smag til med salt og karry, og pyntes med halve cherrytomater

 

Hjemmelavet TUN-salat

2 ds TUN

2 dl cremefraice 18%

lidt mayonaise (efter smag)

2 syltede drueagurker

½ bundt hakket dild

½ ds majs

salt og karry og tomater til pynt

 

HYLDEBLOMSTDRIK  

giver 3 1/2 liter koncentreret saft

40 hyldeblomstklaser
50g citronsyre
saft af 2 citroner
1 kg sukker
1 kg farin
2 l kogende vand
1 tsk atamonpulver

Beskrivelse

En beholder med låg som kan rumme 5 liter
Hyldeblomstklaser, citronsyre, citronsaft, sukker og farin blandes og overhældes med kogende vand.
Atamon tilsættes
Stilles i køleskab, hvor det trækker 4-5 dage under låg
Det sies og gemmes i atamonskyllede flasker.
Drikken fortyndes med isvand efter smag!!!

 

Lykke´s Stærk nudelsuppe

Antal: 4

Ingredienser

1 pakke nudler

1 porrer

1 løg

1 rød peberfrugt

4 kugler frossen hakket spinat

1/8 fintsnittet hvidkål

basillikum, chili, salt peber

hønseboullion (1 ltr)

Beskrivelse

alle grøntsager snittes fint og svitses kort i gryde i lidt olivenolie, spinatkuglerne kommes i og der hældes hønseboullion over, der kommes salt, peber, chilli og basilikum i.. den simrekoger ca. 10 minutter..

Imens retten koger, koges nudlerne.. husk at klippe lidt i nudlerne mens de koger, da de ellers bliver for lange i suppen..

vandet hældes fra når de er kogt og de overhældes med koldt vand, så de ikke klistre..

når grøntsagerne er kogt, kommes nudlerne i og det hele smages til.. server evt. klatbrød til..(opskrift her på siderne)

Lykke´s Grønkålssalat

300g skyllet finthakket grønkål 

2 saftige smagfulde æbler

50g mandler

1-2 appelsiner

grønkål hakkes meget fint, evt. i en minihakker, blandes med finthakkede mandler, finthakket æbler og saft fra appelsin

 

Lykke´s Æble(snask) æblesalat

4-5 æbler

2-3 dl cremefraice 18% eller hvad man synes

2 spak balsamico eddike og 1-2 spsk sukker..

Æbler skrælles og skæres i små mundrette stykker

Dressing bestående af cremefraice, balsamico og sukker røres sammen

Æbler kommes i dressingen

 

Finsk Brød

375g AMO hvedemel

250g smør

125g sukker

Nuldres sammen og bliv ved til der er en blød jævn masse. Stilles på køl mindst 1 time.. Kan saktens stå til næste dag i køleskabet..

Rulles så til fingertykke stænger, skæres i ca 5 cm stykker, kommes på bagepladen og trykkes let flade med en tommelfinger, pensles med æg og drysses med perlesukker eller hakkede mandler

bages ved 200grader ca 10 minutter, eller til de er let gyldne i kanten

 

Mørdejssnegle

250g Hvedemel

200g Smør

100g Flormelis

1 tsk vanilliesukker

2 spsk kakao

Alle ingredienser på nær kakao nuldres sammen med hænderne. Når du har en god blød fast masse, deler du den i to og blander kakao i den ene portion.

Rul de to dejstykker ud i to lige store firkanter, meget tyndt, og læg de to stykker ovenpå hinanden. Rul sammen (ligesom en snegl) og lad den stå i køleskabet mindst 1 time, så den er skærefast.

Når den er kold nok, skæres den i tynde skiver og lægges på en bageplade. Bages ca 7 minutter ved 200 grader.

 

Oksefond

3 kg ben

3 løg

3 fed hvidløg

2 gulerødder

2 porrer

2 persillerødder

2-3 laurbærblade

10 peberkorn

suppevisk af timrian, persille og selleritop

ca 4 l vand

 

Koges 3-4 timer, og sigtes

stilles i køleskab o.n

fjern fedtlag

kom i gryde og kog ind

frys i små portioner

 

Lykke´s Oksefrikadeller med Tsaziki

500g hakket oksekød ca 10-12%

1 mellem str. løg

1-1½ dl kogt bulgur

1 tsk salt

1-2 fed hvidløg

lidt olivenolie til stegning

serveres med kartoffelmos og “stærk tomatsovs” se nedenfor

TsaZiki:

8 dl skyr eller græsk Yougurt 10% (Kan evt udvandes i kaffefilter natten over i køleskab)

1 revet agurk, hvor man river det på et rent viskestykke og næsmest vrider “saften” ud af inden det kommes i dressingen

Dressingen laves af 2 fed hvidløg, salt og peber som blandes i skyr/yougurt og når det er blandet, kommes til sidst de (afvandede) revede agurk i.

 

Stærk tomatsovs

1-2 kartoner/dåser flåede hakkede tomater

2- fed hvidløg

1 mellemstort løg

1-2 pebrefrugter i små tern

chili, frisk eller pulver

salt/peber

svits løg og hvisløg i en gryde/ eller på panden

tilsæt tomater og pebrefrugt og måske lidt boullion eller fond og lad det småkoge 15-20 min til peberfrugterne er møre.. Nu kan man hvis man vil have en glat sovs uden klumper, blende sovsen, ellers kan man spise den mere “rustik” smag til med chili, salt og peber før serveringen

 

Lykke´s Hvidkålsgryde

500g hakket oksekød eller svinekød

½ hvidkålshoved

1 rød peberfrugt

3 porrer

3 gulerødder (revet)

1 lille dåse tomatkoncentrat + 1 kop vand 

salt, peber, paprika

Svits først oksekød, tilsæt finthakket porrer og peberfrugt, og lad det lige blanchere.. tilsæt revet gulerod, hvidkål i fine strimler, tomatkoncentrat og vand

lad det småkoge ½ times tid til kål og porrer er rigtig møre.. Smag til med paprika, salt og peber

serveres med groft flutes eller kartoffelmos

 

Den bedste chokoladekage du har smagt!

200g smeltet SMØR

3 dl sukker

2 æg

1 dl cacao

4 tsk vaniliesukker

1 tsk bagepulver

2 dl hvedemel

bages i bradepande 20x35cm ved 175grader i 15-20 minutter.. Bævret, men sætter sig når den er kølet af

Glasur:

2 dl piskefløde

2 dl sukker

100g mørk 70% chokolade

Kom de tre ting i en gryde, lad det småkoge 15 minutter, lad det køle lidt af, tilsæt 100g KOLD SMØR.. Kom det på den kolde kage og stil den i køleskabet over natten..

serveres evt. med vanilieis og frisk frugt, eller bare en kop kaffe

 

Børnenes favorit pastasalat (m. kyllling og Bacon)

500g fintskåret stegt KOLD kyllingefilleter

500g kogt pasta (skruer, muslinger, sløjfer, rør o.a)

1 hovedsalat, eller ca 300g blandet frisk salat

1 dåse ananas (stor i stykker)

200g valnødder( kandiseres) se nedenfor

500g cherrytomater ( i halve)

4-5 stængler fintskåret blegselleri

100g cashewnødder (saltede)

200g sprød bacontern eller strimler efter smag

dertil karrydressing og klatbrød( se opskrift her på siden) eller flutes

 

kandiserede valnødder

100g sukker smeltes og skal blive lysebrun

kom valnødderne i.. Når alle valnødder er dækket af den smeltede sukker hældes massen på et stykke bagepapir og bredes ud.. PAS PÅ DET ER MEGA VARMT..

Når det er afkølet, hakkes “klumpen” ud i mindre stykker.. Hvis man vil have valnødderne enkeltvis, skal der smeltes mere sukker.. da de så lettere kan spredes ud efter valnødderne er vendt i sukkermassen

 

Lykke´s Farsbrød med Feta og soltørrede Tomater

500g hakket oksekød ca 10-12% fedtindhold

1-2 revet løg

1 æg

1 spsk mel

1 plastikbakke feta (dem med krydderier i)

3-4 soltørrede tomater (hakket i små stykker)

Evt. dækkes farsbrød med RASP eller Baconstrimler

Bages i ovn ved 180 grader ca 5 kvarter (1time og 15 min)

 

LYKKE`S COOKIES (FANTASTISKE) og usunde.. hihi

ca 10 store

125g SMØR

100g 70% chokolade hakkes

1 spsk vanilie

1 æg (m/l)

150g Mel

1 tsk Bagepulver

40g hasselnødder hakket

Det hele blandes, lægges i STORE klumper på bageplade med 2 skeer

Bages 12 minutter ved 170grader

 

Lykkes Blåbærmuffins

3 æg piskes 

200g flormelis

150g macipan

100g hvedemel

125g frosne eller friske blåbær

125g smeltet smør

1 tsk vanilie og 1 tsk bagepulver

Flormelis og æg piskes til en skummende masse 

Riv marcipan og bland det med æggemassen

tilsæt vanilie, bagepulver, hvedemel og smeltet smør.. rør det til en glat masse og tilsæt til sidst de frosne eller friske blåbær

kom dejen i muffinsforme og frys med perlesukker

bages 15-17 minutter ved 180grader, stik i dem med en kødnål og se at der ikke er dej på nålen.. Når der ikke sidder dej, er de bagte.

 

Marcipan, Makron og appelsin- lagkage ( Orkikage)

3 lagkagebunde

4 dl piskefløde

2 store clementiner

appelsinmarmelade

100g 70% mørk chokolade

½ pose knuste makroner

3-400g marcipan

Pisk flødeskum, deri kommes finthakket chokolade og knuste makroner. Flødeskummassen kommes  halvdelen på den ene bund, ovenpå lægges både af clementiner, der er skåret op på langs. Den anden lagkagebund lægges på. Derpå lægges den anden halvdel af flødeskummassen. Den sidste bund smøres et godt lag appelsinmarmelade og den lægges øverst på lagkagen. Marcipanen rulles tyndt tyndt ud mellem to stykker plastik og lægges som låg over lagkagen. Evt. rest af marcipan, bruges til pynt.

Hindbærsnitter

smørdej:

½ vanilliestang (korn skrebes ud og blandes med lidt sukker)

70g flormelis

150g smør

250g hvedemel

½ dl vand

nuldres sammen, og bliv ved til du har en ensartet masse.. Stilles på køl ½ time

rulles ud til max ½ cm tykke store firkanter. Skær ensartede str. firkanter og bag dem ved 200 grader 10-12 minutter. Lad dem køle af og kom hindbærmarmelade mellem to firkanter.

ovenpå kommes glasur og evt. tivoli-krymmel

 

Scones med chololadestykker (chokolade kan udelades)

500g mel

½ tsk salt

1½ tsk bagepulver

125g SMØR

3½ dl kærnemælk

1½spsk sukker

fyld: 100g hakket 70% mørk chokolade

Rul dejen til en tyk pølse, og del den i 16 lige store stykker, læg stykkerne på bageplade, giv dem evt. et let tryk og bag dem 15-20 min ved 200grader

 

Franskbrød

1 pak gær

½tsk salt

2 spsk honning

50g solssikkekerner

2 revne gulerødder

2 dl kaffe

3 dl lun sødmælk

mel til du synes den ikke er klæg

stilles et lunt sted til hævnng til dobbelt str. ca ½-1 time

Formes til 2 pæne franskbrød ,og lad dem efterhæve ½ time, pensel og bages ved 190grader 30-40 minutter.. (til det lyder hult når i banker bagpå..)

Verdens bedste chokoladekage ala Lykke

4.5dl.Hvedemel

3-4dl.Sukker

2dl.Kakao

2tsk.Natron

1tsk.Bagepulver   

1tsk.Vanillesukker

Æg

2.5dl.Kaffe færdiglavet

2.5dl.cremefraice 18%

100g smelte margarine, hvori der smeltes 100g 70%mørk chokolade og blandes i resten.   

Chokolade-mousse:

5dl.Piskefløde

2dl.Sukker

1dl.Kakao

1tsk.Vanillesukker

1 dl Baileys

For at sikre fasthed på Mousse, kan der tilsættes lidt husblas i massen.

Bages ved 180grader ca. 30min, stik i den og mærk derved om den er bagt. Chokolademousse, kommes først på, når den er HELT kold.. Dækkes til og stilles på køl et døgn… 

Pyntes med bær/chokolade..

Comments are closed.