Lykke´s madopskrifter
Lykkes mad
Lykke´s Koteletter i fad
Antal: 4
Ingredienser
4-5 Fadkoteletter
250g Champingnon i skiver
150g Coktailpølser
2dåser flåede tomater (finthakket)
150g bacontern
1 flaske maizena madfløde ex. 7%
oregano, paprika, salt og peber
150g frosne ærter
tilbehør 400g fuldkornsris, koges efter anvisning på posen
Beskrivelse
Koteletterne brunes og kommes i et fad, drysses med lidt peber
Bacon og pølser brunes i gryde, og tages op på en tallerken
Champingnon brunes, og bacon og pølser kommes tilbage i gryden
De hakkede flåede tomater og ærter kommes i, og det hele koges lidt, der smages til med oregano, paprika, salt og peber.
Madfløden tilsættes og “sovsen” koges op
Sovsen hældes over koteletterne, og fadet pakkes grundgit ind i folie, for at mindske fordampningen. Fadet sættes i ovnen ved 200grader i ca. 5 kvarter, så koteletterne er godt møre.
Spis ris til!!
Æggekage
Antal: 4
Ingredienser
6æg
1dl fløde
1 fintsnittet løg
50g champingnon
2 tomater
salt, peber
1 spsk mel
tilbehør:
1/2 agurk
purløg
revet gulerod (1 gulerod)
lidt appelsinsaft
rosiner
rugbrød
Beskrivelse
æg piskes med fløde og mel, salt og peber
på en pande svitses løg, champingnon og tomater
æggemassen hældes over. når æggekagen er brunet på undersiden vendes den ved at lægge et låg over panden, vende panden på hovedet imens man holder i låget. så fjernes panden og æggekagen liggger nu på låget med bagsiden op, langsomt skal æggekagen glide ned på panden, med den ubagte side ned mod panden. skru ned for varmen, så den ikke bliver for mørk for hurtigt.. det tager nogle minutter at få den gennembagt.
den serveres med stave af agurker, revet gulerod vendt i appelsinsaft og med rosiner.
Før serveringen drysset friskklippet purløg over, der serveres også rugbrød til
velbekommen!
Lykke´s Vintersuppe:
Antal: 4
Ingredienser
2 løg
1/4 knoldselleri
1 porre
1/2 blomkålshoved
4 store kartofler
ca. 1 ltr boullion (bare fra terning)
1/4ltr madlavningsfløde (valgfri ex 7%)
20g smør
salt peber og timrian efter smag
Tilbehør: Et groft flute
Beskrivelse
Løg, selleri, blomkål snittes og kommes i en gryde med en klat margarine
svitses let.. Boullion og en kvist timrian tilsættes. der tilsættes salt og kartofler i tern kommes i.
suppen koges til grøntsagerne er møre ca. 18min
imens skæres porren i små skiver og koges møre.
Når suppen er kogt, blendes den med fløde og ca. 20g smør til afrunding af smagen(kan udelades)
til sidst før serveringen kommes de kogte porrestykker i .
Tilbehør kunne være et godt groft flute
Velbekomme!
Lykke´s WOK m. marineret kylling
Antal: 4
Ingredienser
300g fuldkornsspagetti
300g kyllingefilet
1/2 dl soya
2 spsk honning
2 fed hvidløg
1 stort løg
1 bdt. brocolli
2 fintsnittet gulerod
150g champingnon
Beskrivelse
Kyllingefiletterne skæres i strimler, kommes i marinaden bestående af kinesisk soya, honning og hvidløg.. Kommes i en pose i køleskab min 1 time
Imens gøres grøntsager klar.
løg snittes fint og brunes let, med snittede champingnon
brocolli deles i fine buketter og blancheres i let saltet vand
gulerødder skrælles og snittes fint i strimler og blancheres
Spagetti koges i letsaltet vand, efter anvisningen på posen
Når kyllingekøddet er marineret, tages kødet op af posen (gem væden lidt)
Kødet brunes i gryde/pande, og løg/champingnonblanding tilsættes. Når det er blandet godt tilsættes de blancherede gulerødder og brocolli.
Væden tilsættes, så retten ikke koges tør….
Den kogte spagetti tilsættes og retten gennemvarmes og smages til med soya, salt og peber.
serveres evt. med klatbrød (opskrift længere nede på siden)
Lykke´s favorit 🙂 BANKEKØD AF YDERLÅR
Antal: 4
Ingredienser
Ingredienser:
400g yderlår i skiver (okse eller kalv)
8-10 hele peberkorn
2-3 laurbærblade
2 store løg i skiver
mel og slat til panering af kødet
ca. ½l vand tilsættes
jævnes med madlavningsfløde tilsat ekstra mel
Tilbehør:
Kartoffelmos og ærter
Beskrivelse
Yderlår skæres i tynde skiver af ca. 1 cm tykkelse, og vendes i mel/salt blandingen.
kødstykkerne svitses i gryden og der tilsættes peberkorn, laurbærblade, løg og vand.
Det hele koger ca. 1½time, eller til kødet er mørt.
retten fjernes laurbærblade og peberkorn og jævnes. Der serveres kartoffelmos og evt. ærter til retten
GROV OG GO` TOMATTÆRTE
Antal: 4
Ingredienser
INGREDIENSER:
BUNDEN:
60g grahamsmel
120g hvedemel
½ tsk salt
100g margarine
2 spsk vand
FYLDET:
3 løg svitses
4 tomater i skiver, svitses med løgene
i en skål blandes:
2 æg
200g hytteost
frisk basilikum
½ tsk salt og lidt peber
100g reven ost
Beskrivelse
BUNDEN:
Alle ingredienser blandes i en skål, og kommes i en tærteform, bages 15 minutter ved 200grader før fyldet kommes på.
FYLDET:
På en pande svitses løg og tomater lidt i lidt olie eller smør, og lægges på bunden i tærteformen
Æg, hytteost,basilikum, salt, peber og ost blandes i en skål, og hældes over fyldet i tærteformen
bages ca. 35 minutter ved 200grader
Antal: 4
Ingredienser
- 1/8 hvidkålshoved
5 mellemstore gulerødder
1/2 pose valnøddekerner (50g)
rosiner (50g)
1/4 melon
saft fra 2 appelsiner
LÆKKER RÅKOST
Beskrivelse
Hvidkål snittes fint, gulerødder skrælles og rives, melon skæres i små firkanter
det hele kommes i en skål og blandes, og lige før serveringen hældes friskpressert appelsinsaft over
Lykke´s SVINEKØD I KARRY MED HVIDLØG/ÆBLE
Antal: 4
Ingredienser
INGREDIENSER:
400g svinekød i tern
2 løg i strimler
2 æbler i små stykker
margarine
salt
karry
1 fed hvidløg
vand
(mel og mælk til jævning)
TILBEHØR
Ris, peanuts, ristet kokos, ananas i små tern, rosiner
Beskrivelse
løg svitses i margarine med karry og hvidløg
kød kommes i og svitses lidt
æbler, (lidt salt) og vand tilsættes
retten koges 1-1½ time og retten smages til med salt og peber og jævnes
serveres med ris
Når den serverres på tallerknen lægges ris først, så kommes karryretten, og til sidst drysses felter ovenpå med peanuts, kokos, rosiner og ananas
Drys kan undlades og der kan serveres en lækker råkost til, se opskrift ovenfor
TOMATSALAT
Antal: 4
Ingredienser
INGREDIENSER:
4 store Tomater
10 sorte oliven i skiver
100g feta i krydderolie
1 lille revet rødløg
DRESSING:
4 spsk olivenolie
2 spsk balsamicoeddike
2 spsk sukker
Beskrivelse
Tomater skæres i skiver
løg rives fint
feta og oliven skæres i mindre stykker
kommes i et fad
Dressing blandes og hældes over
Lykke´s BØNNESALAT
Antal: 4
Ingredienser
300g extra fine grønne bønner (blanceret og kolde)
50g ristede pinjekerner
½ bøtte med feta i tern
3 spsk soltørrede tomater i olie
1 finthakket salatløg/rødløg
balsamicoeddike og lidt sukker, salt og peber
Lykke´s HONNINGMARINEREDE ANDEBRYSTER
Beskrivelse
2 dele olie blandes med 1 del sukker og en del balsamico, og smages til med salt og peber.
bønner, feta, pinjekerner, soltørrede tomater og løg blandes i fad eller skål, og olie/eddikeblandingen kommes over.
Antal: 4
Ingredienser
Ingredienser:
2 andebryster
følgende gives et hurtig opkog:
2 fed hvidløg
2 spsk soya
4 spsk honning
Beskrivelse
marinaden hældes over andebrysterne i en frysepose, så er de nemmere at vende rundt i marinaden, lad stå på køl minimum 2 timer før stegning.
Andebrysterne steges forsigtig på pande eller grill, serveres med tomatsalat, bønnesalat og hasselbagte kartofler. Opskrifter også på disse sider
Hvis man er til sovs, så tag resten af marinaden og kog op med lidt rødvin og jævn med piskefløde
KOKOSMAKRONER
Ingredienser
BEMÆRK BRUG PASTURISEREDE ÆG!!!!
6 hele æg
1 dl sukker
200g kokosmel
Beskrivelse
alle ingredienser blandes i en skål, toppene formes lettest med fingerene, ellers to spiseskeer
bages ca. 10 minutter ved 200grader, eller til toppen er let gylden
Lykke´s Chokolade trøffelkage
Antal: 8
Ingredienser
Ingredienser: Lagkagebunde
1 l piskefløde
400g min.50% mørk chokolade
ca.4 cl Cherry herring
PYNT: Chokoladespåner
Flormelis
Beskrivelse
Bring fløden i kog og kon chokoladen deri, kog blandingen under konstant omrøring, indtil chokoladen er smeltet.
Hæld chokolademassen i en skål, og stil den i koldt vandbad til afkøling. Stil den derefter i køleskabet over natten.
Tag den ud ca. 10-15 minutter før du skal bruge den.
Efter den er temperetet og er til at røre i , piskes den til den er let og luftig.
Nu skal lagkagen lægges sammen.
Før du kommer chokoladecremen på bundende fugtes de med lidt cherry herring.
Resten af chokoladecremen kommes over lagkagen, der drysses med flormelis og chokoladespåner.
Hvis man er til orangesmag, kan der smøres lidt appelsinmarmelade på bundende under cremen, eller kom lidt appelsinsaft i cremen.
Lykke´s Grundlovskage
Antal: 10
Ingredienser
BUNDEN:
225g smør
125g sukker
3 æg
1 1/2 tsk bagepulver
2 tsk vanilie
250g mel
3/4 dl mælk
FYLD:
500g friske Jordbær
1/2 dl ribsgele
2 blade husblas
1/4 piskefløde
Beskrivelse
Alle ingredienser til bunden røres sammen i en skål og kommes i en form på ca. 25x30cm
den bages ved ca. 200grader i ca. 20-25minutter, stik evt. i den med en gaflen, når dejen slipper gaflen, er den bagt.
Når kagen er afkølet lægges de overskårne jordbær ovenpå bunden og der pyntes med ribsgele oprørt med lidt vand tilsat husblas.
Til sidst pyntes som et dannebrogsflag med flødeskum.
GOD FORNØJELSE!!
OSSO BUKO MILANESE
Antal: 4-6
Ingredienser
6 skiver kalveskank
3-4 spsk mel
salt og peber
smør/olie margarine til stegning
2-3 løg i tern
4 gulerødder i tern
3 dl hvidvin
3 ds flåede tomater
1/2 selleri i tern
evt. noget kalvefond
2 kviste timian
2 laurbærblade
PYNT:
1 bdt frisk persille (hakkes og drysses over)
TILBEHØR:
1 1/2 kg kartofler skrælles og koges, moses med en dl mælk og evt. med lidt smør
Beskrivelse
Du starter med at brune dit kød og når det er brunet, kommes løg, selleri, gulerødder og tomater i , der drysses med salt og peber og hvidvinen kommes på.
Laurbærblade og timiankviste kommes i og der tilsættes evt. noget ekstra vand så kødet er dækket.
Rettten skal nu simre til kødet er mørt, typisk omkring 2 timer, måske mere afhængig af hvor velhængt kødet er.
Retten jævnes med mel rystet med vand, og den smages til med salt og peber
Der drysses persille over, og retten serveres med kartoffelmos.
GOD APPETIT!!
Lykke´s ESTRAGONMARINERET SVINEMØRBRAD
Antal: 4
Ingredienser
1 svinemørbrad i skiver
taffelsennep
estragon
500g champingnon
4dl piskefløde/madlavningsfløde
Tilbehør:
ris
Beskrivelse
Du skærer svinemørbraden i stykker og pensler stykkerne med sennep og vender dem i estragon
Stykkerne brunes på en pande og tages af.
Du svitser champingnon på panden og tilsætter fløden, mørbradstykkerne kommes tilbage på panden, og lad det hele simre imens du koger risene.
VELBEKOMME
Lykke´s KLATBRØD
Antal: 6
Ingredienser
25g Gær
3 dl vand
1 spsk olie
1 tsk salt
1 tsk oregano
400g mel (præsist)
Beskrivelse
gæren udrøres i vandet, de andre ingredienser blandes sammen og kommes i , dejen sakl være fedtet, kom ikke mere mel i!!!!
Dejen skal hæve et lunt sted 2-3timer.
dejen HÆLDES!!! ud på en bageplade og efterhæver 20 minutter
kan evt drysses med oregano
bages ved 250 grader i 20-25 minutter
Tunmousse (FEDTFATTIG)
Antal: 6
Ingredienser
3 ds tun
7-9 blade husblas
1/2 dl cremefraice eller 2%græsk yougurt
dild frisk, hakkes
salt og peber
citronsaft (efter smag)
Beskrivelse
Der serveres klatbrød til (Se ovenstående opskrift)
husblas smeltes over vandbad imens du findeler tun og blander det med cremefraice, salt, peber, citron og dild.
Lidt af tunblandingen røres med den smeltede husblas først inden den kommes i hele blandingen. Hvis du gør det med at blande lidt i husblassen først, klumper den ikke så let.
VELBEKOMME!!
Kan evt. pyntes med rejer, dildkviste og citron
Hjemmelavet TUN-salat (Fedtfattig)
2 ds TUN
1 lille bæger hytteost
1 avokado i små stykker
½ ds majs
½ bundt finthakket dild
2 syltede drueagurker i små stykker
smag til med salt og karry, og pyntes med halve cherrytomater
Hjemmelavet TUN-salat
2 ds TUN
2 dl cremefraice 18%
lidt mayonaise (efter smag)
2 syltede drueagurker
½ bundt hakket dild
½ ds majs
salt og karry og tomater til pynt
HYLDEBLOMSTDRIK
giver 3 1/2 liter koncentreret saft |
40 hyldeblomstklaser
50g citronsyre
saft af 2 citroner
1 kg sukker
1 kg farin
2 l kogende vand
1 tsk atamonpulver
Beskrivelse
En beholder med låg som kan rumme 5 liter
Hyldeblomstklaser, citronsyre, citronsaft, sukker og farin blandes og overhældes med kogende vand.
Atamon tilsættes
Stilles i køleskab, hvor det trækker 4-5 dage under låg
Det sies og gemmes i atamonskyllede flasker.
Drikken fortyndes med isvand efter smag!!!
Lykke´s Stærk nudelsuppe
Antal: 4
Ingredienser
1 pakke nudler
1 porrer
1 løg
1 rød peberfrugt
4 kugler frossen hakket spinat
1/8 fintsnittet hvidkål
basillikum, chili, salt peber
hønseboullion (1 ltr)
Beskrivelse
alle grøntsager snittes fint og svitses kort i gryde i lidt olivenolie, spinatkuglerne kommes i og der hældes hønseboullion over, der kommes salt, peber, chilli og basilikum i.. den simrekoger ca. 10 minutter..
Imens retten koger, koges nudlerne.. husk at klippe lidt i nudlerne mens de koger, da de ellers bliver for lange i suppen..
vandet hældes fra når de er kogt og de overhældes med koldt vand, så de ikke klistre..
når grøntsagerne er kogt, kommes nudlerne i og det hele smages til.. server evt. klatbrød til..(opskrift her på siderne)
Lykke´s Grønkålssalat
300g skyllet finthakket grønkål
2 saftige smagfulde æbler
50g mandler
1-2 appelsiner
grønkål hakkes meget fint, evt. i en minihakker, blandes med finthakkede mandler, finthakket æbler og saft fra appelsin
Lykke´s Æble(snask) æblesalat
4-5 æbler
2-3 dl cremefraice 18% eller hvad man synes
2 spak balsamico eddike og 1-2 spsk sukker..
Æbler skrælles og skæres i små mundrette stykker
Dressing bestående af cremefraice, balsamico og sukker røres sammen
Æbler kommes i dressingen
Finsk Brød
375g AMO hvedemel
250g smør
125g sukker
Nuldres sammen og bliv ved til der er en blød jævn masse. Stilles på køl mindst 1 time.. Kan saktens stå til næste dag i køleskabet..
Rulles så til fingertykke stænger, skæres i ca 5 cm stykker, kommes på bagepladen og trykkes let flade med en tommelfinger, pensles med æg og drysses med perlesukker eller hakkede mandler
bages ved 200grader ca 10 minutter, eller til de er let gyldne i kanten
Mørdejssnegle
250g Hvedemel
200g Smør
100g Flormelis
1 tsk vanilliesukker
2 spsk kakao
Alle ingredienser på nær kakao nuldres sammen med hænderne. Når du har en god blød fast masse, deler du den i to og blander kakao i den ene portion.
Rul de to dejstykker ud i to lige store firkanter, meget tyndt, og læg de to stykker ovenpå hinanden. Rul sammen (ligesom en snegl) og lad den stå i køleskabet mindst 1 time, så den er skærefast.
Når den er kold nok, skæres den i tynde skiver og lægges på en bageplade. Bages ca 7 minutter ved 200 grader.
Oksefond
3 kg ben
3 løg
3 fed hvidløg
2 gulerødder
2 porrer
2 persillerødder
2-3 laurbærblade
10 peberkorn
suppevisk af timrian, persille og selleritop
ca 4 l vand
Koges 3-4 timer, og sigtes
stilles i køleskab o.n
fjern fedtlag
kom i gryde og kog ind
frys i små portioner
Lykke´s Oksefrikadeller med Tsaziki
500g hakket oksekød ca 10-12%
1 mellem str. løg
1-1½ dl kogt bulgur
1 tsk salt
1-2 fed hvidløg
lidt olivenolie til stegning
serveres med kartoffelmos og “stærk tomatsovs” se nedenfor
TsaZiki:
8 dl skyr eller græsk Yougurt 10% (Kan evt udvandes i kaffefilter natten over i køleskab)
1 revet agurk, hvor man river det på et rent viskestykke og næsmest vrider “saften” ud af inden det kommes i dressingen
Dressingen laves af 2 fed hvidløg, salt og peber som blandes i skyr/yougurt og når det er blandet, kommes til sidst de (afvandede) revede agurk i.
Stærk tomatsovs
1-2 kartoner/dåser flåede hakkede tomater
2- fed hvidløg
1 mellemstort løg
1-2 pebrefrugter i små tern
chili, frisk eller pulver
salt/peber
svits løg og hvisløg i en gryde/ eller på panden
tilsæt tomater og pebrefrugt og måske lidt boullion eller fond og lad det småkoge 15-20 min til peberfrugterne er møre.. Nu kan man hvis man vil have en glat sovs uden klumper, blende sovsen, ellers kan man spise den mere “rustik” smag til med chili, salt og peber før serveringen
Lykke´s Hvidkålsgryde
500g hakket oksekød eller svinekød
½ hvidkålshoved
1 rød peberfrugt
3 porrer
3 gulerødder (revet)
1 lille dåse tomatkoncentrat + 1 kop vand
salt, peber, paprika
Svits først oksekød, tilsæt finthakket porrer og peberfrugt, og lad det lige blanchere.. tilsæt revet gulerod, hvidkål i fine strimler, tomatkoncentrat og vand
lad det småkoge ½ times tid til kål og porrer er rigtig møre.. Smag til med paprika, salt og peber
serveres med groft flutes eller kartoffelmos
Den bedste chokoladekage du har smagt!
200g smeltet SMØR
3 dl sukker
2 æg
1 dl cacao
4 tsk vaniliesukker
1 tsk bagepulver
2 dl hvedemel
bages i bradepande 20x35cm ved 175grader i 15-20 minutter.. Bævret, men sætter sig når den er kølet af
Glasur:
2 dl piskefløde
2 dl sukker
100g mørk 70% chokolade
Kom de tre ting i en gryde, lad det småkoge 15 minutter, lad det køle lidt af, tilsæt 100g KOLD SMØR.. Kom det på den kolde kage og stil den i køleskabet over natten..
serveres evt. med vanilieis og frisk frugt, eller bare en kop kaffe
Børnenes favorit pastasalat (m. kyllling og Bacon)
500g fintskåret stegt KOLD kyllingefilleter
500g kogt pasta (skruer, muslinger, sløjfer, rør o.a)
1 hovedsalat, eller ca 300g blandet frisk salat
1 dåse ananas (stor i stykker)
200g valnødder( kandiseres) se nedenfor
500g cherrytomater ( i halve)
4-5 stængler fintskåret blegselleri
100g cashewnødder (saltede)
200g sprød bacontern eller strimler efter smag
dertil karrydressing og klatbrød( se opskrift her på siden) eller flutes
kandiserede valnødder
100g sukker smeltes og skal blive lysebrun
kom valnødderne i.. Når alle valnødder er dækket af den smeltede sukker hældes massen på et stykke bagepapir og bredes ud.. PAS PÅ DET ER MEGA VARMT..
Når det er afkølet, hakkes “klumpen” ud i mindre stykker.. Hvis man vil have valnødderne enkeltvis, skal der smeltes mere sukker.. da de så lettere kan spredes ud efter valnødderne er vendt i sukkermassen
Lykke´s Farsbrød med Feta og soltørrede Tomater
500g hakket oksekød ca 10-12% fedtindhold
1-2 revet løg
1 æg
1 spsk mel
1 plastikbakke feta (dem med krydderier i)
3-4 soltørrede tomater (hakket i små stykker)
Evt. dækkes farsbrød med RASP eller Baconstrimler
Bages i ovn ved 180 grader ca 5 kvarter (1time og 15 min)
LYKKE`S COOKIES (FANTASTISKE) og usunde.. hihi
ca 10 store
125g SMØR
100g 70% chokolade hakkes
1 spsk vanilie
1 æg (m/l)
150g Mel
1 tsk Bagepulver
40g hasselnødder hakket
Det hele blandes, lægges i STORE klumper på bageplade med 2 skeer
Bages 12 minutter ved 170grader
Lykkes Blåbærmuffins
3 æg piskes
200g flormelis
150g macipan
100g hvedemel
125g frosne eller friske blåbær
125g smeltet smør
1 tsk vanilie og 1 tsk bagepulver
Flormelis og æg piskes til en skummende masse
Riv marcipan og bland det med æggemassen
tilsæt vanilie, bagepulver, hvedemel og smeltet smør.. rør det til en glat masse og tilsæt til sidst de frosne eller friske blåbær
kom dejen i muffinsforme og frys med perlesukker
bages 15-17 minutter ved 180grader, stik i dem med en kødnål og se at der ikke er dej på nålen.. Når der ikke sidder dej, er de bagte.
Marcipan, Makron og appelsin- lagkage ( Orkikage)
3 lagkagebunde
4 dl piskefløde
2 store clementiner
appelsinmarmelade
100g 70% mørk chokolade
½ pose knuste makroner
3-400g marcipan
Pisk flødeskum, deri kommes finthakket chokolade og knuste makroner. Flødeskummassen kommes halvdelen på den ene bund, ovenpå lægges både af clementiner, der er skåret op på langs. Den anden lagkagebund lægges på. Derpå lægges den anden halvdel af flødeskummassen. Den sidste bund smøres et godt lag appelsinmarmelade og den lægges øverst på lagkagen. Marcipanen rulles tyndt tyndt ud mellem to stykker plastik og lægges som låg over lagkagen. Evt. rest af marcipan, bruges til pynt.
Hindbærsnitter
smørdej:
½ vanilliestang (korn skrebes ud og blandes med lidt sukker)
70g flormelis
150g smør
250g hvedemel
½ dl vand
nuldres sammen, og bliv ved til du har en ensartet masse.. Stilles på køl ½ time
rulles ud til max ½ cm tykke store firkanter. Skær ensartede str. firkanter og bag dem ved 200 grader 10-12 minutter. Lad dem køle af og kom hindbærmarmelade mellem to firkanter.
ovenpå kommes glasur og evt. tivoli-krymmel
Scones med chololadestykker (chokolade kan udelades)
500g mel
½ tsk salt
1½ tsk bagepulver
125g SMØR
3½ dl kærnemælk
1½spsk sukker
fyld: 100g hakket 70% mørk chokolade
Rul dejen til en tyk pølse, og del den i 16 lige store stykker, læg stykkerne på bageplade, giv dem evt. et let tryk og bag dem 15-20 min ved 200grader
Franskbrød
1 pak gær
½tsk salt
2 spsk honning
50g solssikkekerner
2 revne gulerødder
2 dl kaffe
3 dl lun sødmælk
mel til du synes den ikke er klæg
stilles et lunt sted til hævnng til dobbelt str. ca ½-1 time
Formes til 2 pæne franskbrød ,og lad dem efterhæve ½ time, pensel og bages ved 190grader 30-40 minutter.. (til det lyder hult når i banker bagpå..)
Verdens bedste chokoladekage ala Lykke
4.5dl.Hvedemel
3-4dl.Sukker
2dl.Kakao
2tsk.Natron
1tsk.Bagepulver
1tsk.Vanillesukker
2 Æg
2.5dl.Kaffe færdiglavet
2.5dl.cremefraice 18%
100g smelte margarine, hvori der smeltes 100g 70%mørk chokolade og blandes i resten.
5dl.Piskefløde
2dl.Sukker
1dl.Kakao
1tsk.Vanillesukker
1 dl Baileys
For at sikre fasthed på Mousse, kan der tilsættes lidt husblas i massen.
Bages ved 180grader ca. 30min, stik i den og mærk derved om den er bagt. Chokolademousse, kommes først på, når den er HELT kold.. Dækkes til og stilles på køl et døgn…
Pyntes med bær/chokolade..