Aktiviteter til din hund

.
Billedet stammer fra mit eget køkken. Her ses en måde at aktivere en hel flok på en gang, stativ med flasker med godbidder i, diverse aktivitets legetøj og snusemåtter

Aktivering af din hund, hvor den skal bruge sin hjerne.

Når du skal du opdrage din hund, er hjernegymnastik vigtig…
En hund der ofte får lov til at bruge sine sanser, er en glad hund. Hunden har son de fleste ved, jo en fantastisk lugtesans, som den elsker at få lov til at bruge.

Brug hundens lugtesans.

Når hunden skal løse opgaver, bruger den sin næse og sin hjerne. Nogle hunde er hurtigere til at løse opgaver end andre, men det er bare sjovt at lave ting med sin hund, så det er bare med at komme i gang.

Eksembler på nemme øvelser.

1.

En af de virkelig nemme.. Gem godbidder i toiletruller, fold enderne sammen, og lad hunden finde ud af at få godbidderne ud.

2.

Læg en godbid på gulvet og sæt en kop eller plastbøtte over den. Hunden skal have flytte genstanden for at få fat i godbidden, som er nedenunder.

3.

”SØG” leg, ved at lægge godbid under kop / tallerken /urtepotte
Dette er en sjov lille gemmeleg, som også børn kan lege med familiens hund.
Kald hunden til dig og få den til at sidde på kommandoen: “sit”. Læg en godbid på gulvet, mens hunden ser det. Placer en omvendt hård plastikkop over godbidden. Giv kommandoen ”SØG” og lad nu hunden forsøge at vælte koppen. Hvis hunden mister interessen, vis da godbidden til hunden, sæt atter koppen over godbidden og giv kommandoen: “søg”.  Når hunden har lært at vælte koppen, kan du gøre øvelsen lidt sværere ved at benytte en hård plastiktallerken. øvelsen kan varieres med en pude et lille håndklæde el.lign.

4.

Gem godbidder omkring i huset, start med lille område, og brug øvelsen ”SØG”.
Kald hunden til dig og få den til at sidde på kommandoen: “sit”. Læg derefter en godbid 0.5 m fra hunden, og stil dig lige bag godbidden. På kommandoen: “søg” får hunden lov til at tage godbidden. Når hunden har lært det, kan du øge afstanden, evt. 2 meter fra hunden som næste skridt.
Nu placeres godbidden længere og længere væk fra hunden, øges med 1 meter af gangen.og når den er blevet rigtig god til at finde godbidden i det rum den er i, lægger du en i et andet rum og beder den om at søge.

5. Øvelsen kan udvides med at på samme måde at lære hunden at finde et stykke legetøj.. eller andet man vil have den til at hente. Det er bare med at komme i gang.

6. man kan på lufteturen lægge spor for sin hund, eller lægge spor i haven, søge efter godbidder i haven.. Man lægger spor på følgende måde.

Er der en brakmark eller et stort stykke med græs, eller bare din egen baghave kan bruges. Imens hunden stadig er inde i huset, kan du kan du, gå ud og lægge et spor. Du kan evt starte med at røre noget torskerogn eller leverpostej eller vådfoder op med vand til en ret flydende masse, kom det i en pose, bind til, og lav et lille hul, så det kan rende ud, imens du trækker posen efter dig. Lav det første spor på 30-50meter feks. Og læg en belønning for enden af sporet..

Du kan også tage et stykke kød/pølse eller lign, binde en snor i, og trække det efter dig. Læg et stykke af det som belønning ved enden af sporet. Du skal naturligvis markere, f.eks. med en pind eller en sten, hvor sporet starter, så du har nogle pejlepunkter. Tag hunden med ud til sporets startpunkt og giv kommandoen “søg”. De første spor skal ikke være mere end få meter lange, så det bliver succes.. Man øger afstanden efterhånden som den bliver dygtigere. At gå 20 minutter spor svarer til to timers aktivitet i skoven, så meget koncentration kræver det, så hunden bliver virkelig brugt mantalt på sådan en tur.. Det er en god måde at ”køre” sin hund træt på.

7.

En lille aktiveringsøvelse er at fylde godbidder i en tom plastflaske uden låg, giv den til hunden og lad den tumle rundt med den.

8.

”SØG” i haven, også en lille aktiveringsøvelse. Smid en håndfuld godbidder eller f.eks. hundens portion af mad på terassen eller på græsset, og brug ordet ”søg”..

9.

Noget mine hunde holder meget af er hvis jeg kaster en skålfuld, gulerodsstave og agurkestave, vitaminer er godt for dem, og feks,. A-vitamin er godt for immunforsvaret

10.

Tandrensende og noget mine hunde også elsker er stokken fra Hvidkål, Spidskål og Blomkål eller et oksehudsben eller tørret oksehale. Du kan også gå til slagteren og bede om en okseknogle til din hund, den er god aktivering og samtidig god mod tandsten. Man skal dog tilvænne maverne til okseknogler, det kan være hård kost. Køb ikke svin eller fjerkræsknogler. Og husk aldrig kogte ben.

11. fyld en papkasse med sammenkrøllet avispapir og også nogle hele avissider imellem.. oveni smides godbidder, eller feks. Hundens tørkost.. Lad hunden ”hygge” sig med at finde mad/godbidder.. Lad ikke hunden alene hvis den er en af dem som ødelægger kassen eller spiser kasse/avispapiret.

12. Tag det tomme paprør fra en køkkenrulle, kom godbidder ind i og luk enderne med sammelkrøllet avis.. Det tager ikke lang tid, for de fleste, men det er nu hyggeligt alligevel.

13. lag gamle klude ud eller nogle firkantede stykker stof ud, læg godbid på hver, fold kludene sammen og læg dem på gulvet flere steder.. Bed hunden om at søge.

Comments are closed.